Nieuwsbrief | december 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 
Mediq
 
 
Samen voor goede zorg

Slimme diensten en producten helpen u om de beste zorg aan uw bewoners te geven.

 
 
 
 
Dylan Meester, Projectleider Omring

Comfortabeler wassen in minder tijd

Verzorgend wassen is zeer geschikt voor kwetsbare ouderen en mensen die niet kunnen douchen, pijnklachten hebben of erg vermoeid zijn. Dylan Meester, Projectleider Alliantie bij Omring, bespreekt het nieuwe was- en douchebeleid van de zorgorganisatie. ‘De reacties zijn overwegend positief. Wij hoorden bijvoorbeeld van medewerkers dat zij minder last van hun rug en armen hebben. Onze cliënten ervaren de nieuwe werkwijze als comfortabel, ontspannend en verfrissend. Ook waren er onverwachte extra voordelen.’

 
 
 
 
Susanne van Tiggelen - zorg in beweging

zorglandschap in beweging

Waarde creëren vanuit hulpmiddelenzorg
‘Hulpmiddelenzorg is meer dan patiënten en zorgverleners van de juiste medische hulpmiddelen en technologie voorzien’, stelt Susanne van Tiggelen. ‘Slimme diensten kunnen ook heel waardevol zijn om mensen meer zelfstandigheid of betere kwaliteit van leven te bieden. Vernieuwingen die het werk van zorgverleners vergemakkelijken én helpen om de zorg betaalbaar te houden.’

 
 
 
 

De Wijngaerd verbetert medicatieveiligheid

Na de jaarlijkse kwaliteitsaudit besloot zorgcentrum De Wijngaerd om een forse verbeterslag in het medicatieveiligheidsbeleid voor de verpleeghuizen door te voeren. ‘De gekozen oplossing past in ons streven om onze medewerkers zo veel mogelijk fysiek te ontlasten en ontwikkelingen te benutten waardoor we slimmer en effectiever kunnen werken. Met onze nieuwe medicarts is het veel eenvoudiger om het benodigde overzicht te houden.’ Beleidsmedewerker Caroline Heestermans vertelt hier meer over.

 
 
 
 

Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie

Op 7 oktober jl. is tijdens het symposium Infectiepreventie in het nieuwe normaal het startschot gegeven voor het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI). Het SRI is de opvolger van de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en verantwoordelijk voor de nationale richtlijnen voor infectiepreventie.

Binnen de SRI ontwikkelen professionals uit de medisch-specialistische, langdurige en publieke gezondheidszorg de komende 5 jaar nieuwe richtlijnen voor de preventie van zorginfecties. Tot die tijd zijn de WIP-richtlijnen van kracht. Kijk voor meer informatie op sri/richtlijnen.nl

 
 
 
 

Podcast - Microchips en tattoos - de zorg van morgen

Technologie en empathie klinken natuurlijk als tegenpolen. Of kan technologie juist zorgen voor meer menselijkheid in de zorg? Mediq maakte er een podcast over. Aflevering 3 gaat over de ontwikkelingen in de zorgtechnologie. Wat kan er al? Wat klinkt nu nog als science fiction, maar is binnenkort werkelijkheid? En waar dromen patiënten zelf van?

 
 
 
 

Nieuwe richtlijnen decubitus

Mediq heeft de geaccrediteerde e-learning Decubituszorg aangepast aan de nieuwe V&VN richtlijnen voor het voorkomen en behandelen van decubitus. De richtlijnen vindt u op de site van V&VN. Ga naar het Mediq Learning Center voor meer informatie over onze geaccrediteerde e-learnings.

Meer weten? We helpen u graag!

Benieuwd wat Mediq nog meer voor uw zorginstelling kan betekenen of wilt u meer informatie over één van onze diensten of producten?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0186 - 63 44 70.

 
 
 
 

Met je hart! 
Mediq zet zich in voor Stichting Met je hart die zich inzet voor kwetsbare, eenzame ouderen met weinig sociale contacten. Hiervoor werken zij samen met huisartsen, ouderenverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, pastors en buurtbewoners.

 
 
 
 

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

 
 
 
 

Wat vindt u van deze mail?

* * * * *
 
 
Disclaimer    Contact    Afmelden/Gegevens wijzigen