We houden u graag op de hoogte.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 
Mediq
 
 
Update veiligheidsmelding van Philips

Beste meneer/mevrouw, 

Het is alweer even geleden dat wij u geïnformeerd hebben over het verloop van het omruilprogramma van Phillips*. Graag praten wij u bij. 

*Heeft deze brief het bericht van de omruiling van uw slaapapneu-apparaat gekruist, dan mag u deze brief als niet verzonden beschouwen.


 
 
 
 

Hoe gaat het met omruilprogramma

Inmiddels zijn ongeveer 30% van de apparaten die binnen de Philips veiligheidsmelding vallen omgeruild door Mediq. Philips heeft de verwachting uitgesproken dat zij nog tot zeker het einde van het jaar nodig hebben om alle apparaten te vervangen. Vanwege marktomstandigheden en een wereldwijd tekort aan bepaalde onderdelen ervaart Philips op dit moment leveringsproblemen wat het omruilprogramma vertraagd. Ondanks herhaaldelijk verzoek van Mediq aan Philips krijgen wij op dit moment zeer beperkt nieuwe apparatuur geleverd.

 
 
 
 

Wat betekent dit voor de planning

De levering van vervangend apparatuur van Philips is minder zeker geworden. Hierdoor kunnen wij hooguit een paar weken vooruit plannen en hoort u pas kort van te voren dat uw apparaat aan de beurt is voor omruiling. We vinden deze situatie erg vervelend voor u, want dit kan betekenen dat uw apparaat later omgeruild wordt dan u in eerste instantie van ons had vernomen.

 
 
 
 

Wat kunt u van Mediq verwachten

Uw gezondheid is het allerbelangrijkste. We begrijpen dan ook heel goed dat het ontvangen van geen nieuws voor onrust zorgt. We blijven onverminderd doorwerken, om zo snel mogelijk een vervangend apparaat aan u te kunnen leveren. Dat betekent dat we continu contact zoeken en in contact zijn met Philips om meer duidelijkheid te krijgen over hun planning en de leveringen aan ons. 

We hebben uw apparaat geregistreerd bij Philips, u wordt dus niet vergeten. Ook als het even duurt voordat u weer van ons hoort. Zodra u aan de beurt bent, nemen wij direct persoonlijk contact op.

 
 
 
 

Meer informatie

Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen voor u gebundeld op mediq.nl. U kunt van ons om de twee maanden een update verwachten over het Philips omruilprogramma. Tenzij u eerder aan de beurt bent, dan nemen wij direct contact op. Hoort u in de tussentijd niet van ons, dan betekent het dat uw apparaat helaas nog niet aan de beurt is.

Heeft u recentelijk uw telefoonnummer of e-mailadres gewijzigd of bent u onlangs verhuisd? Wilt u dit dan doorgeven via het contactformulier op mediq.nl/contact? Dan kunnen wij u zo goed mogelijk op de hoogte houden. 

Met vriendelijke groet,

Gerben Douma
Directeur Klantenservice & Zorg

 
 
 
 

Deze e-mail is verstuurd vanaf een adres dat alleen berichten kan versturen en geen inkomende e-mails kan ontvangen. Heeft u naar aanleiding van deze mail toch nog vragen?
Wij verwijzen u graag onze website mediq.nl/omruilprogramma

 
 

Wat vindt u van deze mail?

* * * * *
 
 
Contact    Disclaimer    Afmelden/Gegevens wijzigen