We houden u graag op de hoogte.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 
Mediq
 
 
Update veiligheidsmelding van Philips

Beste meneer/mevrouw, 

Via deze mail praten we u bij over de laatste stand van zaken rond de veiligheidsmelding van Philips voor bepaalde slaapapneu- en beademingsapparaten. Wereldwijd zijn bijna 4 miljoen van deze apparaten verkocht die hersteld of vervangen moeten worden. Er komt een actieplan om alle apparaten in Nederland te repareren of te vervangen. Tot dit plan klaar is, kunnen we geen apparaten omwisselen. We informeren u hoe dit zal plaatsvinden en wat de planning wordt.

Om u zo veel mogelijk helderheid te geven, vatten wij de antwoorden op de meestgestelde vragen hieronder voor u samen:

1. Om welke apparaten gaat het?
Het gaat om diverse slaapapneu- en beademingsapparatuur van Philips. Bekijk hier het complete overzicht op de website van Philips. Ook kunt u de link naar deze pagina via onze website vinden. Er is een kans dat het geluidsisolerende schuim in deze apparaten kan afbrokkelen en kleine deeltjes via de slang en masker ingeademd worden.

2. Kan ik het apparaat omruilen voor een andere type?
Zodra het actieplan klaar is, worden alle apparaten in Nederland gerepareerd of vervangen. We informeren u hoe dit zal plaatsvinden en over de planning. U hoeft hiervoor geen actie te ondernemen, zoals het registreren van uw apparaat op de website van Philips. Dit doet Mediq voor u als uw leverancier.

3. Hoelang duurt dit?
In Nederland werken wij samen met Philips, artsen en ziekenhuizen en de andere leveranciers van deze apparatuur aan een actieplan. Zodra dit er is, informeren we u over de vervolgstappen.

4. Wie kan mij adviseren over het gebruik van mijn apparaat?
Als u stopt met uw behandeling, kunt u meer last krijgen van de klachten van uw slaapapneu. Ook kunnen er risico’s ontstaan als de slaapapneu niet wordt behandeld. Dit geldt zeker voor mensen met een zeer ernstig slaapapneu of bijkomende ziekten. Daarom adviseren we u om samen met uw arts te bepalen of het voordeel van het voortzetten van therapie met uw apparaat zwaarder weegt dan de risico’s die Philips benoemt. Voor het advies van uw arts kunt u de website van uw ziekenhuis/behandelcentrum raadplegen.

We werken er hard aan om snel meer duidelijkheid te kunnen geven. Hiervoor zijn we afhankelijk van de informatie die Philips geeft. Houdt vooral onze website in de gaten voor de meest recente informatie over deze veiligheidsmelding van Philips. Daarnaast blijven we u vanzelfsprekend informeren via e-mails of brieven.

Met vriendelijke groet,

Gerben Douma
Directeur Klantenservice & Zorg

 
 
Contact    Disclaimer    Afmelden/Gegevens wijzigen