We houden u graag op de hoogte.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 
Mediq
 
 
Update veiligheidsmelding van Philips

Beste meneer/mevrouw, 

Zoals u weet heeft Philips een veiligheidswaarschuwing afgegeven voor uw slaapapneu apparaat. Hieronder leest u over de laatste ontwikkelingen.

 
 
 
 

Extra onderzoek RIVM

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft in juli 2021 samen met de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) een algemene aanbeveling gedaan om de apparaten te blijven gebruiken:


“Onmiddellijk stoppen met het apparaat zou voor alle gebruikers grote risico’s met zich kunnen meebrengen. De behandelaars en de inspectie maken de afweging dat het een verantwoorde keuze is om de apparaten te blijven gebruiken.”


Het RIVM heeft intussen extra onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek geven geen reden om de eerdere aanbeveling aan te passen. Deze aanbeveling blijft dus overeind: “Blijf het apparaat gebruiken, zolang deze nog niet vervangen of gerepareerd is.”

 
 
 
 

Omruil- en reparatieprogramma van start

Philips is eind september gestart met dit programma. Wij hebben een eerste, kleine hoeveelheid CPAP-apparaten ontvangen van Philips. De omruiling voor de eerste groep gebruikers gaat daarmee op kleine schaal van start. Zij zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

 
 
 
 

Hoe ziet het vervolg van het programma eruit?

De komende 12 maanden worden alle slaapapneu-apparaten gerepareerd of vervangen. Dit is geen gemakkelijke klus. In Nederland gaat het om zo’n 85.000 apparaten. Een deel hiervan wordt vervangen. Bij het andere deel wordt het foam vervangen. Wat de oplossing voor uw apparaat is, en wanneer uw apparaat aan de beurt is, hangt af van het serienummer. Op dat moment nemen we persoonlijk contact met u op. 

Voor de levering van de vervangende apparaten en het foam zijn wij afhankelijk van Philips. Als leveranciers weten wij nog niet in welk tempo Philips de vervangende apparaten en het foam kan leveren. We kunnen u dus nog niet vertellen wanneer uw apparaat aan de beurt is. Philips verwacht dat zij een jaar nodig heeft voor het complete omruil- en reparatieprogramma.

 
 
 
 

Persoonlijk contact wanneer uw apparaat aan de beurt is

We nemen persoonlijk contact met u op wanneer uw apparaat aan de beurt is. Ook krijgt u dan de details over wat we gaan doen en wat dit voor u betekent. Wij doen ons uiterste best om de omruiling of reparatie soepel te laten verlopen en u zo min mogelijk te belasten. U hoeft dus zelf geen contact met ons op te nemen. Zodra we meer weten, hoort u van ons.

 
 
 
 

Meer informatie

We doen ons uiterste best om u de best mogelijke zorg te bieden. Een goede oplossing voor u als gebruiker is ons belangrijkste doel. Daarom blijven we samen met alle CPAP-leveranciers (branchevereniging FHI) continu in gesprek met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, artsen, zorgverzekeraars, de ApneuVereniging en Philips. Houd mediq.nl/meldingphilips in de gaten voor de laatste informatie over de veiligheidsmelding van Philips.

Met vriendelijke groet,

Gerben Douma
Directeur Klantenservice & Zorg

 
 
Contact    Disclaimer    Afmelden/Gegevens wijzigen