Nieuwsbrief | juni 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 
Mediq
 
 
De juiste zorg dichtbij

Na ontzettend drukke en chaotische maanden, is het voorzichtig tijd om vooruit te kijken. Mediq ondersteunt u graag met slimme diensten, kennis en de juiste producten. Hoe wij dat doen, dat leest u in onze nieuwsbrief.

 
 

Actueel: dialysehub biedt nierpatiënten comfort en rust 

Bewoners van het  woonzorgcentrum  Ametisthorst in Den Haag kunnen nu in hun directe omgeving terecht voor hemo- dialysebehandelingen. Hiervoor hebben de Haagse Wijk- en Woonzorg, Haaglanden Medisch Centrum en Mediq een dialysehub opgezet. In deze ruimte kunnen twee mensen tegelijk dialyseren, onder regie van hun eigen nefroloog. Dit kunnen ook mensen van buiten de Ametisthorst zijn. Mediq beheert de ruimte en zorgt dat een ervaren dialyseverpleegkundige aanwezig is. In hun eigen omgeving dialyseren, is voor bewoners van zorginstellingen prettig omdat dit hen reis- en wachttijd én energie bespaart.

 
 
 
 

Zorg op maat

Slimme oplossingen ‘rond’ uw bewoners  
De zorg staat voor een grote uitdaging: de werkdruk verlagen terwijl de vraag stijgt. Daarom ondersteunt Mediq u niet alleen met medische hulpmiddelen  en  facilitaire producten, maar helpen we ook om het bestellen zo makkelijk mogelijk te maken. Zodat u meer tijd overhoudt voor de zorg aan uw bewoners.

Een voorbeeld is de module ‘Inzicht per bewoner’ in onze bestel- en informatiesysteem ‘Mijn MedBIS’. Uw bewoner staat hierin centraal. Denk aan cliëntspecifiek bestellen en aan verbruiksinformatie en voorraadbeheer op bewonersniveau. Dit helpt u de zorg te organiseren rond uw bewoners, die  allemaal eigen behoeften hebben.

 
 
 
 

Het juiste adres voor declarabele zorg  

Wist u dat u in Mijn MedBIS zowel diabetes-, incontinentie-, stoma- en verband-materialen als medische voeding kunt bestellen? Voor declarabele zorgproducten voor bewoners die onder de zorgverzekeringswet (Zvw) vallen, is Mediq een vertrouwd adres. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en kunnen declaraties rechtstreeks bij hen indienen. Dit scheelt u veel tijd bij de administratieve afwikkeling. 

Heeft uw bewoner een selectiviteitspolis? Dan gelden mogelijk andere voorwaarden. Hier vertellen we u graag meer over.

 
 
 
 

Nieuwe regels voor medische hulpmiddelen

 
 

Medical Devices Regulation

Sinds 26 mei geldt de nieuwe Europese regelgeving voor medische hulpmiddelen (MDR). Dat heeft ook gevolgen voor de inkoop van medische hulpmiddelen. Voor alle medische hulpmiddelen in ons assortiment hebben we bij de fabrikant technische documentatie en EU-conformiteits- verklaringen opgevraagd. Uiteraard controleren we ook bij de ontvangst van medische hulpmiddelen of aan de labeleisen is voldaan.

Bekijk uw documenten in Mijn MedBIS
De kwaliteitsdocumenten vindt u voortaan bij onze productinformatie in ons bestel- en informatieportaal: Mijn MedBIS

Europese richtlijnen wegwerpplastic

Wat zijn uw duurzame alternatieven?
Plastic afval in zee is een internationaal probleem. Daarom wil de EU wegwerpplastic verminderen en meer plastic inzamelen en recyclen. Hier is een richtlijn voor gemaakt: de Single Use Plastic- ofwel SUP-richtlijn.

Tussen 3 juli 2021 en 31 december 2024 worden de eisen van deze richtlijn gefaseerd doorgevoerd. Deze nieuwe regels hebben o.a. invloed op kunststof wegwerpplastic zoals catering-disposables en verpakkingsmateriaal.

 
 
 
 
FSL

Een fijne leefomgeving met OdoCare Pro

In uw zorginstelling komt vaak incontinentie voor. We helpen u en uw bewoners graag met de juiste producten en beschermingsmiddelen. En we gaan nog een stapje verder. Geur is namelijk erg bepalend of we ons ergens prettig of thuis voelen. Om de geur van urine en feces tegen te gaan, hebben we in ons assortiment een afvalemmer met reukloze opslag opgenomen: de OdoCare Pro. Dit hygiënesysteem is speciaal ontwikkeld voor een reukloos opbergen van incontinentie-, wond-, en stomamateriaal.

Meer weten over OdoCare of onze andere oplossingen voor hygiënezorg? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende toelichting.

 
 
 
 

De rol van Mediq in het LCH

Tijdens de coronapandemie richtte de overheid het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) op, een tijdelijke noodlijn om de beschikbaarheid van medische hulpmiddelen te waarborgen. Mediq is één van de partijen die hieraan meewerkte. In zes vragen en antwoorden leest u meer over Mediq en het LCH.

 
 
 
 

We helpen u graag!

Benieuwd wat Mediq nog meer voor uw zorginstelling kan betekenen of wilt u meer informatie over één van onze diensten of producten? Neem contact met ons op via 0186-63 44 70.  
 
Met je hart! 
Mediq zet zich in voor Stichting Met je hart die zich inzet voor kwetsbare, eenzame ouderen met weinig sociale contacten. Hiervoor werken zij samen met huisartsen, ouderenverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, pastors en buurtbewoners.

 
 

Wat vindt u van deze mail?

* * * * *
 
 
Disclaimer    Contact    Afmelden/Gegevens wijzigen