We houden u graag op de hoogte.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 
Mediq
 
 
Update veiligheidsmelding van Philips

Beste meneer van Gurp, 

In navolging op onze eerdere berichten houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de veiligheidsmelding die Philips heeft afgegeven op bepaalde slaap- en beademingsapparaten.

Advies Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
In onze vorige e-mail hebben wij u op de hoogte gebracht van de reactie en het advies van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Hun algemene advies, in samenwerking met behandelaars, is:

‘Uit alle op dit moment beschikbare gegevens tezamen blijkt geen veiligheidsrisico dat significant opweegt tegen de medische risico’s die aan de orde zouden zijn bij het stoppen van het gebruik van deze apparatuur. De algemene aanbeveling is daarom zowel voor wat betreft de beademingstoestellen, als voor de apneu-slaapondersteuningsapparatuur, de therapie voort te zetten.’

Heeft u dit bericht gemist? U kunt hier het volledige document van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd nalezen.

Samenwerken aan een actieplan
In de tussentijd werken wij en alle partijen hard verder aan een actieplan voor reparatie of vervanging van de getroffen apparaten. We hebben de eerste informatie van Philips ontvangen op basis waarvan we de eerste stappen kunnen zetten om tot een goed actieplan te komen. Met dit plan bepalen we als hulpmiddelenzorgbedrijf, in samenwerking met onder meer de branchevereniging FHI en vereniging van longartsen, welke acties er nodig zijn om een zorgvuldige omruil of reparatie uit te voeren. En in welke volgorde deze moeten worden opgepakt zodra de reparatiekits en/of vervangende apparaten beschikbaar worden gemaakt door Philips.

Zodra we meer weten, krijgt u vanzelfsprekend weer bericht van ons. Ook melden we nieuwe informatie direct via onze website. Tot het actieplan klaar is, kunnen we geen apparaten repareren of omwisselen.

Meer informatie
We doen ons uiterste best om u de best mogelijk zorg te bieden en begrijpen hoe u zich voelt door deze veiligheidswaarschuwing. Helaas duurt het naar verwachting nog enkele weken voordat we meer duidelijkheid kunnen geven. Houd daarom www.mediq.nl/meldingphilips in de gaten voor de meest recente informatie over de veiligheidsmelding van Philips.


Met vriendelijke groet,

Gerben Douma
Directeur Klantenservice & Zorg

 
 
Contact    Disclaimer    Afmelden/Gegevens wijzigen